skagenwatch generic

Skagen horloges

Het lifestylemerk Skagen is genoemd naar de moderne, gelijknamige badplaats in Denemarken, waar de Noordzee en Baltische Zee samenkomen. Skagen horloges zijn geïnspireerd op de contouren van de beroemde kustlijn in Skagen, daarom is er gebruik gemaakt van strakke lijnen, zachte rondingen en bijzondere materialen. Skagen horloges worden ontworpen vanuit het principe dat goed design ook mogelijk moet zijn voor een redelijke prijs. Skagen horloges bevatten alle Deense designkarakteristieken: eenvoud, elegantie en puurheid.
63 horloges
Sorteer op
Filteren Sluiten
Prijs
Diameter (excl. kroon)
Waterdichtheid
Kast materiaal
Kleur Horloge
Kleur wijzerplaat
Materiaal Band
Terug Filteren
12
Receive €5 discount

De geschiedenis van Skagen horloges

In het begin van de jaren negentig werd de allereerste Skagen horlogecollectie op de markt gebracht, puur als relatiegeschenk. Skagen horloges werden echter zo succesvol dat de reguliere verkoop vrij snel volgde. Het in 1898 opgerichte merk Skagen is onderdeel van Fossil Group Inc. Bij dit bekende en populaire lifestylebrand staat authenticiteit en kwaliteit voorop. Ook Skagen staat voor deze waarden: functionaliteit en kwaliteit gevangen in sober, maar elegant Deens Design.


Skagen in Denemarken
Het merk is genoemd naar een klein kustplaatsje met in totaal 9000 inwoners, in het uiterste puntje van Denemarken. Een speciale plek waar het licht continue verandert en het landschap bestaat uit uitgestrekte duinen. Deze plaats was erg populair bij kunstenaars en ontwerpers voor de negentiende eeuw die op zoek waren naar inspiratie. Het is ook de plaats waar twee oceanen samenkomen: de Noordzee en de Oostzee. Dit fenomeen is afgebeeld in het logo van Skagen horloges door convergerende driehoeken.

Skagen design-principes

Zoals de groep kunstenaars uit het einde van de negentiende eeuw die bekend staan als de Skagenschilders, putten ook de ontwerpers van Skagen horloges uit deze zelfde rijke bron van ideeën . Zij laten zich inspireren door het fascinerende landschap en de natuur rondom Skagen: de kleuren en vormen van stenen op het strand, patronen in het zand, verweerde houten huizen. Zij vinden hier de eenvoud en het terughoudend kleurgebruik die Deens Design al sinds jaar en dag kenmerkt.

Ook gezelligheid en welzijn – hygge in het Deens – is belangrijk. Het gevoel van verbondenheid met andere mensen en met de omgeving waarin je leeft zijn zaken waar het merk Skagen voor staat.

Zorg voor mens en milieu

De verbondenheid met mens en omgeving komt bij Skagen niet alleen tot uitdrukking in het design. Ook in de bedrijfsvoering en productieprocessen wordt rekening gehouden met het milieu en mensenrechten. Het bedrijf streeft ernaar dat de mensenrechten worden nageleefd voor alle werknemers - ook die van toeleveranciers - en staat voor veilige, eerlijke en niet-discriminerende werkomstandigheden.

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten wordt rekening gehouden met de carbon footprint van het bedrijf, maar ook voor bestaande producten wordt altijd geprobeerd de meest milieuvriendelijke versie te maken.

De Skagen horloge collectie

Onze Skagen horlogecollectie bestaat uit meer dan 130 dameshorloges en herenhorloges die allen staan voor hoge kwaliteit, elegantie en betaalbare luxe. Skagen respecteert de kernwaarden van Modern Deens design en weerspiegelt deze dan ook in elk ontwerp.

Skagen horloges zijn relatief dun en lichtgewicht, hierdoor zijn de horloges niet alleen stijlvol, maar ook heel prettig draagbaar.

Skagen horloges online bestellen

Gebruik de zoekfilters op deze pagina om het perfecte Skagen horloge te vinden. U kunt onder andere zoeken op maat, kleur en prijs.

Masters In Time officieel dealer Skagen horloges

Masters In Time is officieel verkooppunt van Skagen horloges, Masters In Time verkoopt daarom uitsluitend originele Skagen horloges, met volledige garantie van het horlogemerk zelf. Alle Skagen horloges op Masters In Time worden verzonden uit eigen voorraad. Je bestelde horloge wordt op werkdagen verzonden.

5% korting op horloges

én het laatste nieuws ontvangen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!