<h1>Mondaine horloges</h1>

Mondaine horloges

Mondaine is een sinds 1951 in Zwitserland gevestigd horlogebedrijf. Mondaine is bekend van de officiële Zwitserse spoorweghorloges. De Mondaine horloges zijn zo specifiek dat ze echt wereldwijd bekend zijn. Het eenvoudige ontwerp, het onmiskenbare, makkelijk af te lezen gezicht, opvallende wijzers en de beroemde rode secondenwijzer hebben Mondaine succesvol gemaakt. Mondaine produceert horloges, klokken, zakhorloges en smartwatches. 
89 producten
Sorteer op
Filteren Sluiten
Geslacht
Prijs
Categorie
Diameter (excl. kroon)
Soort glas
Kast materiaal
Kleur Horloge
Kleur wijzerplaat
Materiaal Band
Collectie
Terug Filteren
12

Mondaine horloges geschiedenis

Mondaine is een in Zwitserland gevestigde horloge fabrikant. In bedrijf sinds 1951, oorspronkelijk met als doel de productie van digitale horloges voor de export. Sinds 1986 is Mondaine bekend als het bedrijf dat hét officiële Zwitserse Spoorwegen (SBB) Horloge, met licentie van de SBB maakt. De archetypische Zwitserse spoorwegklok - waarop het ontwerp van Mondaine horloges is gebaseerd - is in 1944 ontworpen door een man genaamd Hans Hilfker (1901-1993).


De officiële Zwitserse Spoorweghorloges

De oorspronkelijke klok van Hilfker had niet alleen een uniek design, maar was ook de perfecte verbeelding van  punctualiteit. Omdat spoorboekjes geen lijst met vertrektijden op de seconde weergeven, verlaten treinen altijd het station op de hele minuut. Dat is de reden waarom stationsklokken bij elke volle minuut een elektrische impuls van een centrale master-klok ontvangen, dat de minutenwijzer een signaal geeft om verder te gaan. De secondenwijzer wordt aangedreven door een onafhankelijke elektrische motor. Het duurt echter slechts 58,5 seconden om de wijzer helemaal rond te laten gaan. Dan pauzeert de wijzer even op de 12-uurspositie en begint een nieuwe rotatie zodra de klok de volgende minuut-impuls van de moederklok ontvangt. Deze methode van aandrijving voor de secondenwijzer is met succes geïntegreerd in een reeks Mondaine horloges genaamd 'Stop2Go’.

In de loop der jaren is het ontwerp van de  Zwitserse Spoorwegklok uitgegroeid tot de standaard voor stationsklokken en luchthavenklokken wereldwijd, wat maakt dat Mondaine horloges een bekend gezicht zijn voor iedereen die ooit met de trein of het vliegtuig heeft gereisd.

Onze Mondaine horloge collectie

Mondaine Classic

Het ontwerp van de Mondaine Classic Horloge collectie komt het dichtst bij de originele SBB klokken. De klassieke Mondaine horloges zijn verkrijgbaar in mat, geborsteld en gepolijst roestvrij staal met Quartz en automatische uurwerken.


Mondaine Evo

De Mondaine Evo horloge serie is ontworpen met een uitstekende afleesbaarheid in het achterhoofd. De wijzerplaat is omcirkeld door een zacht afgeronde horlogekast met een licht gewelfd mineraalglas voor een vergrootglas effect. Mondaine Evo horloges hebben geen of een korte rechte bandaanzet. De Evo horloges zijn verkrijgbaar met een groot datum of gecombineerd dag / datum venster en met een Zwitsers automatisch uurwerk of een alarmfunctie.


Mondaine Sport I

De Mondaine Sport I horloge serie is zowel elegant als functioneel. De gestroomlijnde geborsteld roestvrijstalen behuizing is voorzien van een gebold mineraalglas. De Night Vision-modellen zijn voorzien van een eigen verlichtingssysteem dat zorgt voor een uitstekende afleesbaarheid zonder enige lichtbron.


Mondaine Simply Elegant

De Mondaine Simply Elegant horloges zijn dunner dan alle andere Mondaine horloges en bevatten standaard krasbestendig saffierglas. Het bandaanzet is niet recht, maar schuin, waardoor het horloge een elegante uitstraling heeft.


Mondaine Stop2go

De secondewijzer van een gewoon quartz horloge springt elke seconde één tik voorwaarts. Gebaseerd op het originele Zwitserse station klokken, loopt de secondenwijzer van het Mondaine Stop2go horloge soepel en continu. De secondenwijzer stopt op 12 uur gedurende 2 seconden. Wanneer de minutenwijzer een stap verspringt begint de volgende ronde van 58 seconden.


Mondaine Helvetica No 1

Zwitserse typografie is iconisch in de designwereld. De Mondaine Helvetica No 1 brengt de essentie van het Helvetica® lettertype in een ​​horloge. Het resultaat is een strak design, met een paar unieke kenmerken. Het datumvenster is verplaatst van de traditionele positie om aan te sluiten bij de typografie aan de onderkant van de wijzerplaat. Het typerende Helvetica® cijfer 1, met een boogje in de schreef, werd gebruikt als voorbeeld voor de vorm van de bandaanzet.


Mondaine klokken 

Mondaine klokken en wekkers zijn mooie en functionele accessoires voor de woning en het kantoor.

Masters In Time officieel dealer Mondaine horloges

Masters In Time is officieel verkooppunt van Mondaine horloges, Masters In Time verkoopt daarom uitsluitend originele Mondaine horloges, met volledige garantie van het horlogemerk zelf. Alle Mondaine horloges op Masters In Time worden verzonden uit eigen voorraad. Je bestelde horloge wordt op werkdagen verzonden.

5% korting op horloges

én het laatste nieuws ontvangen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!