skagenwatch generic

Skagen horloges

Skagen celebrates Denmark and the seaside village of Skagen. The founders, Henrik and Charlotte Jorst started the company back in 1989 based on the principle that beautifully designed and well-made objects can be created and sold at reasonable prices. Skagen Watches are inspired in the simplicity, elegance and purity qualities of Danish design original from the artistic community of the little village of Skagen in Denmark. Skagen watches presents two lines: the Skagen ladies watch and Skagen gent’s watch collections,  both reflecting the brand’s philosophy to offer beautiful, sophisticated watches with  the technical precision often provided by far more expensive watches from other brands. The use of expensive materials such as titanium rose gold, ceramic and mother of pearl can be noticed in some of their designs. Nevertheless, the minimalistic style is what defines these stylish timepieces. Whether you’re looking for a subdued look or a more glamorous  style, you can be sure to find the perfect Skagen watch to match your style. Skagen watches prove that style and quality don’t always need to be overpriced.

130 horloges
Filteren
Sluiten
Prijs
Diameter
Waterdichtheid
Kast materiaal
Uurwerk
Kleur Horloge
+ Meer opties weergeven...
Kleur wijzerplaat
+ Meer opties weergeven...
Materiaal Band
123
Receive €5 discount

De geschiedenis van Skagen horloges

In het begin van de jaren negentig werd de allereerste Skagen horlogecollectie op de markt gebracht, puur als relatiegeschenk. Skagen horloges werden echter zo succesvol dat de reguliere verkoop vrij snel volgde.

Het in 1898 opgerichte merk Skagen is onderdeel van Fossil Group inc. Bij dit bekende en populaire lifestyle brand staat authenticiteit en kwaliteit voorop. Ook Skagen staat voor deze waarden: functionaliteit en kwaliteit gevangen in sober, maar elegant Deens Design.

 

Skagen in Denemarken

Het merk is genoemd naar de kleine badplaats met 9.000 inwoners in het uiterst noordelijke puntje van Denemarken. Een bijzondere plek, waar het licht continu verandert en het landschap met ‘wandelende’ duinen gevormd wordt door de elementen. Niet voor niets is deze plaats al sinds de negentiende eeuw populair bij kunstenaars en ontwerpers die er hun inspiratie vonden én vinden.

Het is ook de plek waar twee zeeën in elkaar vloeien: de Noordzee en de Baltische zee. Dit fenomeen wordt verbeeld in het logo van Skagen horloges door de samenkomende driehoeken.

Skagen design-principes

Zoals de groep kunstenaars uit het einde van de negentiende eeuw die bekend staan als de Skagenschilders, putten ook de ontwerpers van Skagen horloges uit deze zelfde rijke bron van ideeën . Zij laten zich inspireren door het fascinerende landschap en de natuur rondom Skagen: de kleuren en vormen van stenen op het strand, patronen in het zand, verweerde houten huizen. Zij vinden hier de eenvoud en het terughoudend kleurgebruik die Deens Design al sinds jaar en dag kenmerkt.

Ook gezelligheid en welzijn – hygge in het Deens – is belangrijk. Het gevoel van verbondenheid met andere mensen en met de omgeving waarin je leeft zijn zaken waar het merk Skagen voor staat.

Zorg voor mens en milieu

De verbondenheid met mens en omgeving komt bij Skagen niet alleen tot uitdrukking in het design. Ook in de bedrijfsvoering en productieprocessen wordt rekening gehouden met het milieu en mensenrechten. Het bedrijf streeft ernaar dat de mensenrechten worden nageleefd voor alle werknemers - ook die van toeleveranciers - en staat voor veilige, eerlijke en niet-discriminerende werkomstandigheden.

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten wordt rekening gehouden met de carbon footprint van het bedrijf, maar ook voor bestaande producten wordt altijd geprobeerd de meest milieuvriendelijke versie te maken.

De Skagen horloge collectie

Onze Skagen horlogecollectie bestaat uit meer dan 130 dameshorloges en herenhorloges die allen staan voor hoge kwaliteit, elegantie en betaalbare luxe. Skagen respecteert de kernwaarden van Modern Deens design en weerspiegelt deze dan ook in elk ontwerp.

Skagen horloges zijn relatief dun en lichtgewicht, hierdoor zijn de horloges niet alleen stijlvol, maar ook heel prettig draagbaar.

Skagen horloges online bestellen

Gebruik de zoekfilters op deze pagina om het perfecte Skagen horloge te vinden. U kunt onder andere zoeken op maat, kleur en prijs.

Masters In Time officieel dealer Skagen horloges

Masters In Time is officieel verkooppunt van Skagen horloges, Masters In Time verkoopt daarom uitsluitend originele Skagen horloges, met volledige garantie van het horlogemerk zelf. Alle Skagen horloges op Masters In Time worden verzonden uit eigen voorraad. Uw bestelde horloge wordt op werkdagen verzonden.

€5 shoptegoed

én het laatste nieuws ontvangen?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!